Poekie Poes is ziek

Je kunt ook luisteren:

'Poekie wil niet eten', zegt Sanne. Poekie ligt op de keukenstoel. Mama loopt naar Poekie toe en aait zijn kopje.
'Kom Poekie je moet wat eten', zegt mama. Poekie blijft stil liggen.
'Ik heb soms ook geen honger en Poekie ook niet', zegt Sanne. Mama tilt Poekie op en voelt dat hij heel warm is.
'Ik denk dat Poekie ziek is', zegt mama. Mama legt Poekie in zijn mandje. Sanne gaat bij hem zitten en vindt hem heel zielig.
'Ik ga goed voor je zorgen', zegt Sanne en haalt een poppendekentje voor hem. Zorgzaam legt ze het dekentje op Poekie en stopt hem goed in.
'Zo lig je lekker', zegt Sanne. Ze gaat stil spelen in de kamer om Poekie niet te storen.
De volgende dag wil Poekie weer niet eten. Hij loopt heen en weer naar de kattenbak.
'We gaan vanmiddag naar de dierenarts', zegt mama.
'Wat doet een dierenarts?' vraagt Sanne.
'Een dierenarts maakt alle dieren weer beter'.
'Ook de hamster van Jasper en het konijn van Thijs?'
'Ja, die ook'.
Bij de dierenarts moet mama een nummer trekken. Mama en Sanne gaan op de bank zitten. In de wachtkamer zitten een heleboel mensen. Een meneer met een hondje. Een mevrouw met een poezenmand op haar schoot. Een meisje met een doos met een konijn erin.
De zoemer gaat en mama en Sanne zijn aan de beurt. Sanne geeft de dierenarts een hand. Mama zet de poezenmand op tafel en maakt het deurtje open. Poekie wil niet uit zijn mand komen. De dierenarts trekt Poekie eruit aan zijn nekvel.
'Wat is er met de poes?' vraagt de dierenarts.
'Hij wil niet eten', zegt mama. De dierenarts kijkt in Poekies bek en voelt aan zijn buik. Hij pakt de thermometer om Poekies temperatuur op te nemen.
'De poes heeft koorts', zegt de dierenarts. Poekie wordt weer in zijn mandje gedaan. De dierenarts schrijft een recept uit en geeft dat aan mama.
'De poes moet 3x daags een pilletje. Na een paar dagen is hij vast weer beter', zegt de dierenarts. Sanne en mama geven de dierenarts een hand en gaan weer naar huis.
Als ze weer thuis zijn legt mama Poekie in zijn mandje. Sanne zorgt heel goed voor Poekie. Al na een dag gaat Poekie eten en is Sanne weer gelukkig.


ŠAuteur: Anne de Vries-Neuteboom