Paaseieren verven

Je kunt ook luisteren:

Sanne zit aan tafel. Ze verft paaseieren, want morgen is het Pasen. Sanne verft een paasei geel en paars. Een ander paasei wordt blauw met rode spikkels.
'Dat ziet er mooi uit', zegt mama. Sanne heeft een rode kleur op haar wangen. Ze doet erg haar best. Er zijn heel veel eieren die geverfd moeten worden. Sanne vraagt: 'Komt de Paashaas ze bij ons verstoppen?' 'Ja, vast wel', zegt mama.
Als Sanne klaar is doet ze de eieren in een rieten mandje. Ze zet het mandje op de vensterbank voor het raam. Dan ziet de Paashaas het mandje met de eieren meteen als hij komt.

De volgende ochtend is het Pasen. Sanne gaat in haar pyama naar beneden. Mama heeft de tafel mooi gedekt voor het paasontbijt. Er zijn broodjes in de vorm van een Paashaas. Vrolijke eierdopjes. Maar er zijn geen eieren. Sanne kijkt in de vensterbank. Het mandje met de paaseieren staat er niet meer.
'Mama! de Paashaas heeft de eieren verstopt'.
'Ga maar gauw zoeken', zegt mama. Sanne kijkt in de leesmand. Ja hoor, daar ligt een ei. Ze vindt een paasei in de keukenla en één in de groentemand. Mama gaat ook zoeken. Maar mama vindt er geen één.
'Doe je jas aan dan kijken we in de tuin', zegt mama. Sanne doet haar jas aan over haar pyama.
In de tuin kijken Sanne en mama in de zandbak. Daar ligt ook een ei. En één in het gras en één in een bloempot.
'We gaan weer naar binnen', zegt mama. Als ze binnen zijn doet mama drie eieren in de eierdopjes. Eén voor Sanne, één voor mama en één voor papa.
Trrrring, de bel gaat. Mama gaat open doen.
'Kijk eens wie er is', zegt mama. Sanne klapt van plezier in haar handen. De Paashaas stapt de woonkamer in en huppelt op Sanne af. Hij geeft Sanne een poot en zegt: 'Vrolijk Pasen!'
'Ga maar zitten Paashaas. Je krijgt een lekker paasontbijt', zegt mama. De Paashaas gaat op de plek van papa zitten. Hij neemt een paasbroodje. Maar dan doet de Paashaas wel vreemd. Hij doet zijn kop af en legt hem op tafel. Sanne kijkt heel verbaasd. De Paashaas is helemaal niet de Paashaas. Het is papa.
'De Paashaas had het erg druk. Ik heb hem geholpen de eieren te verstoppen. Vind je toch niet erg hé', zegt papa. Sanne vindt het helemaal niet erg. Sanne is trots op papa.
'Vrolijk Pasen!' zegt Sanne en geeft papa haar mooiste paasei.


©Auteur: Anne de Vries-Neuteboom