Paaseieren verven

Je kunt ook luisteren:

Sanne zit aan tafel. Ze verft paaseieren, want morgen is het Pasen. Sanne verft een paasei geel en paars. Een ander paasei wordt blauw met rode spikkels.
'Dat ziet er mooi uit', zegt mamma. Sanne heeft een rode kleur op haar wangen. Ze doet erg haar best. Er zijn heel veel eieren die geverfd moeten worden. Sanne vraagt: 'Komt de Paashaas ze bij ons verstoppen?' 'Ja, vast wel', zegt mamma.
Als Sanne klaar is doet ze de eieren in een rieten mandje. Ze zet het mandje op de vensterbank voor het raam. Dan ziet de Paashaas het mandje met de eieren meteen als hij komt.

De volgende ochtend is het Pasen. Sanne gaat in haar pyama naar beneden. Mamma heeft de tafel mooi gedekt voor het paasontbijt. Er zijn broodjes in de vorm van een Paashaas. Vrolijke eierdopjes. Maar er zijn geen eieren. Sanne kijkt in de vensterbank. Het mandje met de paaseieren staat er niet meer.
'Mamma! de Paashaas heeft de eieren verstopt'.
'Ga maar gauw zoeken', zegt mamma. Sanne kijkt in de leesmand. Ja hoor, daar ligt een ei. Ze vindt een paasei in de keukenla en één in de groentemand. Mamma gaat ook zoeken. Maar mamma vindt er geen één.
'Doe je jas aan dan kijken we in de tuin', zegt mamma. Sanne doet haar jas aan over haar pyama.
In de tuin kijken Sanne en mamma in de zandbak. Daar ligt ook een ei. En één in het gras en één in een bloempot.
'We gaan weer naar binnen', zegt mamma. Als ze binnen zijn doet mamma drie eieren in de eierdopjes. Eén voor Sanne, één voor mamma en één voor pappa.
Trrrring, de bel gaat. Mamma gaat open doen.
'Kijk eens wie er is', zegt mamma. Sanne klapt van plezier in haar handen. De Paashaas stapt de woonkamer in en huppelt op Sanne af. Hij geeft Sanne een poot en zegt: 'Vrolijk Pasen!'
'Ga maar zitten Paashaas. Je krijgt een lekker paasontbijt', zegt mamma. De Paashaas gaat op de plek van pappa zitten. Hij neemt een paasbroodje. Maar dan doet de Paashaas wel vreemd. Hij doet zijn kop af en legt hem op tafel. Sanne kijkt heel verbaasd. De Paashaas is helemaal niet de Paashaas. Het is pappa.
'De Paashaas had het erg druk. Ik heb hem geholpen de eieren te verstoppen. Vind je toch niet erg hé', zegt pappa. Sanne vindt het helemaal niet erg. Sanne is trots op pappa.
'Vrolijk Pasen!' zegt Sanne en geeft pappa haar mooiste paasei.

©Auteur: Anne de Vries-Neuteboom