Naar de zeeleeuwen

Je kunt ook luisteren:

Sanne logeert een paar dagen bij oma. Oma zegt dat ze naar de dierentuin gaan.
'Hoera! dan wil ik naar de zeeleeuwen. Ik vind zeeleeuwen heel leuk', zegt Sanne. Oma en Sanne gaan met de bus en stappen vlakbij de dierentuin uit. Oma koopt twee kaartjes bij het loket. In de dierentuin zien oma en Sanne een bord met erop 'zeeleeuwen'.
'We moeten die kant oplopen. Daar zijn de zeeleeuwen', zegt oma. Bij de zeeleeuwen gaan ze voor het hek staan. Sanne en oma turen naar het water.
'Daar zwemt er één oma!' zegt Sanne.
'En daar nog één!' zegt oma. Sanne springt op en neer van plezier. De zeeleeuwen gaan kopje onder en komen dan weer boven.
'We moeten nog tien minuten wachten en dan is het voedertijd', zegt oma.
'Wat krijgen ze dan oma?'
'Zeeleeuwen eten vis'. De zeeleeuwen weten dat het bijna voedertijd is. Er liggen er een paar op de kant te wachten. Ze zijn heel groot en hebben vinachtige poten.
'Ze hebben snorren', zegt Sanne. In het water zien Sanne en oma er nu heel veel.
Na tien minuten komt er een man met een emmer vol vis. De zeeleeuwen zwemmen opgewonden naar hem toe. Ze richten hun kop recht overeind uit het water en doen hun bek wijdopen. De man gooit vis naar de zeeleeuwen in het water en op de kant. Oma en Sanne blijven nog heel lang staan kijken. Net zo lang totdat alle zeeleeuwen vis hebben gekregen en de man weer weg is.
'We moeten nu naar huis', zegt oma. In de bus naar huis terug praat Sanne honderduit over de zeeleeuwen.
'Als ik weer bij je kom logeren gaan we weer hé oma?' Oma knikt van ja en Sanne juicht.
Als ze bij oma thuis zijn mag Sanne zeggen wat ze wil eten. Ze wil pannenkoeken en oma bakt er een heleboel. Sanne heeft honger en eet er wel drie met stroop. Ze mag wat langer opblijven en daarna stopt oma haar in bad.
'Ik ben een zeeleeuw', zegt Sanne. Ze pletst met haar handen in het water en doet haar hoofd naar achter.
'Ik wil een visje oma' en spert haar mond wijdopen. Oma doet net alsof ze een vis gooit in Sannes mond.
'Wat was het leuk hé oma bij de zeeleeuwen'.
'Het was heel leuk, maar nu uit bad en dan naar bed', zegt oma. In bed krijgt oma een dikke kus van Sanne voor de leuke middag.

©Auteur: Anne de Vries-Neuteboom