Jasper is een goochelaar

Je kunt ook luisteren:

Jasper heeft voor zijn verjaardag een goocheldoos gekregen. Hij wil later goochelaar worden. Dan moet hij nu alvast veel oefenen. Mama heeft voor hem een zwarte cape met zilveren sterren erop gemaakt. En van karton een zwarte hoge hoed.
Het is woensdagmiddag. Jaspers moeder, zijn oma, Sanne en haar moeder zitten in de woonkamer. Ze zijn gekomen om Jaspers goocheltrucs te zien. Het hondje Flip ligt rustig in zijn mand. Sanne aait hem over zijn witte krullerige vacht.
'Ik ga nu beginnen' zegt Jasper tegen zijn publiek. Hij staat achter een hoge tafel. Hij ziet er prachtig uit met zijn hoge hoed. Uit de goocheldoos haalt hij een groene eierdop met een wit ei erin. Hij zet hem op tafel en legt een doek eroverheen.
'Sim sala bim', zegt hij en zwaait met zijn toverstok. Hij haalt de doek van de eierdop af. Wat nu? Het witte ei is verdwenen. Het publiek klapt en Flip blaft. Dat was heel goed van Jasper.
'Ik heb nog een truc,' zegt hij. Hij zet een rode vingerhoed op zijn wijsvinger. Legt met zijn andere hand de doek eroverheen.
'Sim sa la bim,' zegt hij en zwaait met zijn stok. Hij trekt de doek eraf.
'Hoe is het mogelijk,' zegt oma. De vingerhoed is van kleur veranderd en is nu geel.
'Ik ben nog niet klaar,' zegt Jasper. En laat een rode ballon zien. Uit zijn goocheldoos pakt hij een naald. Jaspers oma voelt al wat er komen gaat en zegt: 'Handen op je oren'.
Jasper lacht en prikt de naald in de ballon. Maar niemand hoort een knal. Ze kijken allemaal heel verbaasd.
'Je prikt helemaal niet in de ballon,' zegt Sanne.
'Welles,' zegt Jasper.
'Laat dan eens zien' zegt Sanne en loopt naar Jasper toe. Hij prikt nog een keer in de ballon. Hij knalt niet stuk. Sanne kijkt met grote ogen toe.
'We houden even pauze,' zegt Jaspers moeder. Ze verdwijnt naar de keuken. Na een poosje komt ze terug met een dienblad met bekers thee en koekjes. Voor Jasper en Sanne is er limonade.
'Ik zet jouw glas op je goocheltafel. Dan kun je af en toe een slokje nemen,' zegt Jaspers moeder.
Jasper staat ongeduldig te wachten tot mama klaar is met alles neer te zetten. Flip is zijn mand uitgekomen. Hij ziet de schaal met koekjes staan.
'Zijn jullie nou klaar? Ik wil nog een truc laten zien,' zegt Jasper.
Nu heeft Jasper een stuk touw in zijn handen. En dat ziet Flip ook. Hij rent naar Jasper toe en blaft. Flip denkt dat Jasper met hem wil spelen. Hij springt tegen Jasper op. Die struikelt en valt met zijn rug tegen de tafel aan. Het glas limonade valt om. Flip krijgt alles over zich heen. Zijn vacht is niet meer wit maar rood. Even is het helemaal stil in de kamer. Maar dan moeten ze allemaal hard lachen. Het is ook een gek gezicht. Flip helemaal onder de rode limonade.
'Dat is een geweldige goocheltruc. Eerst is Flip wit en nu is hij rood,' zegt Jaspers oma hikkend van het lachen. Jaspers moeder kijkt een beetje boos naar oma en zegt: 'Einde van de voorstelling. Volgende keer laat Jasper ons nieuwe trucs zien.' Jasper maakt een diepe buiging. Het publiek klapt en Jasper glundert van trots.


ŠAuteur: Anne de Vries-Neuteboom